Tuore MM-hopealeijona paljasti oman pelinumeronsa taustat – antoi myös lupaavan esimerkin Leijonille: ”Ei pidä ikinä aliarvioida”

© Kuva: Getty Images

MM-kotikisoissa upeasti hopealle yltäneen naisten jääkiekkomaajoukkueen tukipilari Annina Rajahuhta pelaa pelinumerolla 11. Rajahuhta kertoi, että hänelle kaikkien aikojen Leijona-pelaajansa on Suomen A-maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Saku Koivu.

Rajahuhta ei muista kovin hyvin vielä vuoden 1995 MM-turnausta, jossa Koivu pyöritteli tupu, hupu, lupu -ketjun kanssa maat pyörryksiin. Montreal-kapteeni kuitenkin puhutteli nuorta Anninaa, ja pienikokoisen Koivun pelityyli jätti lähtemättömän vaikutuksen.

– Sen takia itsekin pelaan numerolla 11, kun silloin nuorena tuli paljon katsottua Sakun pelejä.

– Silloin, kun olin nuori, niin ei ollut hirveän paljon naisten puolella sellaisia idoleita. Saku oli sellainen pieni pelaaja, joka silti oli todella sinnikäs. Se jotenkin sytytti ja siksi halusin itsekin ottaa pelinumerokseni tuon 11, Rajahuhta kertoi SuomiKiekko-sivustolle Nopeampi.comin järjestämässä MM95 Lounge -kisakatsomossa.

Leijonien voittaessa ensimmäisen kerran MM-kultaa vuonna 1995, Rajahuhta oli 6-vuotias, joten muistikuvat kultajuhlista ovat hieman hataria. Sen jälkeen miesten ja Nuorten Leijonien voittamat MM-kullat ovat kuitenkin jääneet mieleen upeina muistoina.

– Se on makeeta, miten urheilu voi yhdistää koko Suomen kansan. Se on ehkä hienointa niissä voitoissa, Rajahuhta totesi.

Tänä vuonna Leijonilla on melko tuntematon joukkue MM-kisoissa, mutta alkulohko on sujunut erinomaisesti. Suomi pelaa tiistaina jopa lohkovoitosta alkulohkovaiheen päätösottelussa Saksaa vastaan. Sitä ennen muun muassa Kanada kaatui komeasti.

Rajahuhta uskookin, että Leijonien joukkueessa piilee valtavasti potentiaalia.

– Hyvä esimerkki meidän kisoista, että vaikka olimme selkeä altavastaaja, niin pystyimme lunastamaan sen finaalipaikan. Ei pidä ikinä aliarvioida joukkueen voimaa, Rajahuhta muistutti.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila