Kuten tapoihin jo kuuluu, saattoi kaksi Suomen lipun väreihin maalattua Hawkia jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneen kultaleijonalauman Finnairin lennon Helsinki-Vantaalle.

Tempaus toteutettiin alkuviikosta kolmannen kerran, kun aiemmat kaksi mestaruutta tulivat vuosina 1995 ja 2011.

Idea Hawkien saattajina toimimiseen on tullut tähtivahti Meeri Räisäsen isältä.

– Upeeta nähä et iskän heittämä idea kantaa kolmatta kertaa! Proud of you dad! (Ylpeä sinusta isä) maalivahti kirjoitti.

Meeri Räisänen

@meeriraisanen
Upeeta nähä et iskän heittämä idea kantaa kolmatta kertaa! 😭 Proud of you dad! #pilot #wings

Ilmavoimat

@FinnishAirForce
Kaksi Suomen lipun väreihin maalattua Hawkia saattoi @leijonat kotiin kuljettaneen @Finnair lennon AY7512 Helsinki-Vantaalle. Videolla tunnelmia saattotehtävältä Hawk-ohjaajan näkökulmasta! 🇫🇮🦁🥇🏆 #ilmavoimat #ilmask #leijonat #mörkölento #FlyingwithFinnair

Isä kommentoi IS:lle

Maajoukkueveskarin isä Harri Räisänen ei suostunut ottamaan kaikkea kunniaa itselleen. Hän kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

- Olin Ilmavoimien lentoupseeri vuonna 1995, ja siinä oli pari muutakin jääkiekkofania sopivissa tehtävissä, joten tämä saatiin syntymään.

- Minä otin yhteyttä päivystysryhmän johtajaan, ja hän innostui. Sitten soitin lennonjohtoon vuoropäällikölle, ja hän innostui myös. Mehän ei oikeastaan tehty muuta kuin suunnattiin yksi näistä harjoituslennoista vastaanottamaan konetta Tukholmasta.

Pelaaja Räisänen on olympialaisten ja MM-kisojen pronssimitalisti. Hän ei ollut mukana kevättalvella voittamassa sensaatiomaista MM-hopeaa.