Tiedätkö, mistä Marko Anttila on saanut Mörkö-lempinimensä?

© Kuva: Getty Images

Marko Anttila on juuri nyt jokaisen suomalaisen huulilla. Mörkö iski maalin jokaisessa MM-kisojen ratkaisuottelussa, finaalissa niitä syntyi kaksi.

Anttila on ponnahtanut suuren yleisön tietoisuuteen lähes tyhjästä. Moni on saattanutkin ihmetellä, kuka tämä Mörkö-Marko oikein on ja mistä ihmeestä Mörkö-lempinimi on peräisin.

Vielä Ilveksessä pelatessaan Anttila tunnettiin Lempäälän jättinä. Lempinimen taustat ovat helposti arvattavissa, kun Anttila on Lempäälästä kotoisin ja pituutta on yli kaksi metriä.

Vasta myöhemmin urallaan Anttila tunnettiin Mörkö-Markona. Jokereiden ottelutapahtuman yleisövisassa paljastettiin, että lempinimi olisi peräisin selostaja Antti Mäkiseltä.

Todellisuudessa Mörön juuret johtavat jo Anttilan aikoihin TPS:n riveissä. Hän peri lempinimen Leijonat-puolustaja Marko Kiprusoffilta, joka pelasi aikoinaan niin ikään Turussa. Kipprusoff on maailmanmestari vuosimallia 1995.

LUE MYÖS: Onko tässä Suomen uusi logo? Kuva: Leijona sai väistyä Mörkön tieltä

Lue myös: Leijonat-pelaajat juttelivat Radio Rockille kesken ankaran juhlimisen: ”Ei saada postimerkkiä, koska Anttila ei mahdu siihen!”

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!