Tapio Suominen: ”Kakossa jotain samaa kuin Koivussa, Lehtisessä ja Peltosessa”

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!

Kaapo Kakko on ihastuttanut suomalaisia meneillään olevissa jääkiekon MM-kisoissa. Vasta 18-vuotias hyökkääjä on viimeistellyt jo kuusi maalia ja antanut päälle yhden maalisyötön. Hän on tässä vaiheessa turnausta Suomen paras pistemies.

Pitkän linjan urheilutoimittaja Tapio Suominen on seurannut MM-kiekkoa vuosikymmenten ajan. Kakon rakettimainen nousu koko kansan puheenaiheeksi tuo Suomiselle mieleen Leijonien legendaarisen kultajoukkueen.

– Kyllähän silloin 1995, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden, vaikkei ihan noin nuorista kavereista [kuin Kakko] ollutkaan kyse, Suominen sanoi SuomiKiekko-sivustolle peliyhtiö Nopeampi.comin järjestämässä MM95 Lounge -kisakatsomossa.

– Siellä oli Saku [Koivu], Peltosen Ville ja Lehtisen Jere. Vaikka maailmanmestaruus voitettiin, en usko että kukaan osasi ennakoida, miten huimat urat nämä kaverit tahoillaan tekevät.

Koivu päätyi Montreal Canadiensin kapteeniksi ja hän pelasi urallaan 1124 NHL:n runkosarjaottelua. Lehtinen pelasi Dallas Starsissa 875 NHL:n runkosarjaottelua ja voitti Stanley Cupin. Peltonenkin kävi NHL:ssä, mutta ennen kaikkea hän teki mittavan uran Euroopassa.

– Niihin saavutuksiin Kaapolla on vielä matkaa, tottakai, Suominen sanoi.

– Poika on 18-vuotias. Mutta on siinä sellainen aihio kyllä, että on hyvin mielenkiintoista nähdä kesän drafti ja tietysti sitten sen jälkeen, että hyppääkö NHL:ään heti ensi syksynä. Voisin kuvitella, että hyppää. On mielenkiintoista seurata hänen uraansa siitä eteenpäin.

Kakko kilpailee kesän draftissa ykköspaikasta Yhdysvaltain Jack Hughesin kanssa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!

NHL:ssä Florida - Tampa Bay! Lunasta talletusbonus!