Suomi noussut MM-kisojen haastajasta mestariehdokkaaksi – ”Joukkuekin alkaa uskoa”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomi lähti jääkiekon MM-kisoihin selkeänä altavastaajana. Nyt tilanne on muuttunut.

Siinä missä kisojen alla muut kiekon suurmaat tiedottivat kilvan uusista NHL-vahvistuksistaan, Leijonien suhteen oli hiljaista. Lopulta Suomi ei saanut joukkueeseen yhtään tähtiluokan pelaajaa rapakon takaa. Jopa KHL-pelaajien suhteen oli vaikeaa.

– Suomi tosiaan lähti [turnaukseen] haastajana. Minulla on sellainen mielikuva, että sellainen asetelma suomalaiselle urheilijalle ja suomalaiselle joukkueellekin sopii, pitkän linjan urheilutoimittaja Tapio Suominen sanoi SuomiKiekko-sivustolle peliyhtiö Nopeampi.comin järjestämässä MM95 Lounge -kisakatsomossa.

Suomi kuitenkin voitti Kanadan sekä Slovakian ja piti Yhdysvaltojakin tiukilla. Ennen alkulohkon viimeistä peliä Leijonilla on kuudesta ottelustaan kasassa viisi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Lohkovoitto on omissa käsissä.

– Nyt tilanne on hiukan muuttunut, mutta toisaalta voisin kuvitella että henkisellä puolella on tapahtunut aika paljon kasvua. Luulen, että joukkue alkaa tykönään uskoa siihen, että ”me voimme menestyä tässä turnauksessa ja mennä jopa päätyyn asti”, Suominen arvioi.

Suomi on varmuudella lohkon ykkönen tai kakkonen. Puolivälierissä vastaan tulee Tshekki, Ruotsi tai Sveitsi.

– Pitää muistaa, että sitten kun mennään pudotuspeleihin, siellä on neljä laatujoukkuetta naapurilohkossa. Sitten se on taas niin kuin se on aina ollut: yhden pelin playoff. Se voi periaatteessa mennä ihan miten vain, Suominen mietti.

– Siellä on se nelikko, joka sieltä tulee, niin sen nyt tietää, että vastaan tulee hyvä joukkue joka tapauksessa. Mutta juna on mielestäni tällä hetkellä raiteillaan.

Suomen viimeinen alkulohkopeli on tänään tiistaina Saksaa vastaan. Ottelu alkaa kello 13.15.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!