Suomalaisselostaja paljasti jääkiekon MM-kisojen ikimuistoisimman pelin selostamistaan otteluista

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Jääkiekon MM-kisat eivät ole vain isojen maiden pullistelua, vaan taustalla käydään taistelua myös putoamista vastaan. B-sarja ei houkuttele varmasti ketään.

Slovakian kisoissa ennakkoon ajateltuna A-lohkon suurin putoajakandidaatti on Iso-Britannia. B-lohkossa tilanne vaikuttaa kinkkisemmältä. C Morelle 13 alkulohkopeliä selostava Julius Sorjonen kertoo MM-kisojen maukkaasta ”toisesta” puolesta.

– B-lohkossa putoamistaistelu on kova todennäköisesti Italian, Itävallan ja jopa Norjan kesken.

– Itävalta on Italian kanssa hissijoukkue, joka vähän taistelee A- ja B-sarjan välillä. Norja voi romahtaa samaan kilpaan tänä vuonna. MM-kisoilla on heille jättimäinen merkitys, joten putoamiskamppailua kannattaa myös seurata kultajahdin lisäksi, Sorjonen kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

Hänellä on edessään nyt uransa kolmannet MM-kisat selostajana. Tähän mennessä ikimuistoisinta selostusta ei tarvitse kauaa miettiä.

– Toissa MM-kisojen lohkovaiheen ottelu Latvia-Saksa. Se on kaikkein parhaiten jäänyt mieleen. Ottelu ratkaisi viimeisen jatkoonmenijän puolivälieriin. Saksan Frederik Tiffels ratkaisi lopussa rankkareilla. Kannattaa muuten seurata häntä nytkin. Hän on viihdyttävä pelaaja. Vähän sellainen kuin Patrick Kane ja pelaa lyhyellä mailalla.

Sorjonen on selostanut kotoista Liigaa jo vuosia. MM-kisarupeama on hänelle kuitenkin se vuoden kohokohta.

– On ollut kiva huomata, kuinka hienoja ne muutkin tarinat siellä taustalla kisoissa on. MM-kisat on kuitenkin turnausmuotoinen sarja. Jokaisella ottelulla on merkitys ihan oikeasti. Kaikissa peleissä on se oikea hyvä lataus ja mitä pitemmälle lohko etenee ja panokset kasvavat, niin pienemmilläkin mailla se taistelu kasvaa valtavasti.

– Toiseksi viimeisellä kierroksella esimerkiksi Itävalta-Italia-peli voi olla todellinen helmi.

Nykyisin Tampereella asuva kiekkoääni paljastaa, miten hän pitää energiatasonsa korkealla ja äänensä toimivana läpi ottelun.

– Juon aina ennen jokaista peliä NOCCO Focusin ja kuuntelen musiikkia.

– Pelin aikana menee aina kaksi tai kolme puolen litran vichypulloa tai lähdevettä.

Lisäksi juon kupin kahvia ja syön proteiinpatukan, Sorjonen kertoo tottumuksistaan.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS