Nyt on hämmentävän oloinen siirto – suomalaispelaaja siirtyy kevään pahimman kilpakumppanin riveihin

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruotsalaisjoukkue Leksand tiedotti perjantaina mm. Twitter-tilillään, että se on tehnyt sopimuksen maalivahti Janne Juvosen kanssa. Pahvi pitää nuorten maailmanmestarin joukkueessa kahden kauden ajan.

– Tämä ei ole suurin organisaatio, mutta uskon, että yhteenkuuluvuuden tunne on vahvempi tällaisessa paikassa, arvioi Juvonen, joka kertoi suurimmiksi vahvuuksiksi luistelun ja pelin ymmärtämisen.

Juvonen pääsee siinä mielessä poikkeukselliseen paikkaan, että Leksand on SHL:n nousijajoukkue tältä keväältä. Se tuli pääsarjaan pelaamalla, eikä kabinetissa, toisin kuin esimerkiksi Suomessa on tapana.

– Meillä näyttää olevan vahva joukkue. Jos saamme hyvän alun ja jengin hitsaantumaan yhteen, voimme saada onnistuneen talven.

Nashville Predatorsin kesän 2013 seitsemännen kierroksen varaus pelasi viime kaudella itävaltalaisessa EBEL-joukkue Innsbruckissa ja SHL-joukkue Morassa.

Koska Leksand voitti nimenomaan Moran karsinnoissa lähettäen sen sarjaporrasta alemmaksi, on siirto hämmentävän oloinen. Toisaalta Juvoseen on taatusti kiinnitetty huomioita juurikin näissä peleissä.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!