Nimekäs kiinnitys! NHL:ssäkin esiintynyt suomalaismaalivahti siirtyy Porin Ässiin

Porin Ässät ilmoitti perjantaina useasta uudesta hankinnasta.

Nimekkäin uusi tulija on Vaasan Sportista Poriin siirtyvä maalivahti Sami Aittokallio. Juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja urallaan kolme NHL-otteluakin pelannut 26-vuotias maalivahti siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella.

Aittokallio palasi Pohjois-Amerikasta Suomeen ja Oulun Kärppiin vuonna 2015. Mies on ehtinyt edustaa Liigassa myös Tampereen Ilvestä.

– Näen Ässät loistavana mahdollisuutena kehittyä. Tavoitteena on, että Pori on paikka, jossa pystyn ottamaan seuraavan askeleen urallani. Pidän itseäni teknisesti taitavana sekä nopeana maalivahtina. Pyrin pelaamaan rauhallisesti ja näen itseni ikääni suhteutettuna jo paljon nähneenä pelaajana.

– Ässistä tulee mieleen päällimmäisenä Isomäen loistava tunnelma. Täällä on aina ollut hyvin meteliä ja tunnelmaa ja toivottavasti näin on myös jatkossa. Pori on ollut paha paikka maalivahdille pelata, kun kotiyleisö antaa vierasjoukkueen maalivahdille painetta. On hienoa päästä kokemaan se tunnelma nyt toisestakin suunnasta, Aittokallio kommentoi Ässien kotisivuilla.

Ässät on solminut try-out sopimuksen KeuPa HT:ssa viime kaudella Mestistä pelanneen hyökkääjä Valtteri Pihlajamäen kanssa. Junioreissa Ässiä edusanut Pihlajamäki iski päättyneellä kaudella 47 ottelussa tehot 10+18. Tulevan kauden SaPKossa lainalla pelaava Tommi Laakso puolestaan on solminut seuran kanssa kautta 2020-21 kattavan sopimuksen.

» Suomen viihdyttävintä lätkää! Näe Mestiksen kaikki ottelut suorina Ruudussa!