Meneekö jo yli? Ruotsalaispeluri ennakoi Kaapo Kakosta NHL:n parasta pelaajaa: ”Älkää yllättykö, jos hän…”

© Kuva: Getty Images

Leijonien superteini Kaapo Kakko on tällä hetkellä suurin puheenaihe kiekkopiireissä.

TPS:n 18-vuotiasta hyökkääjää on kuvailtu jo kaikilla mahdollisilla superlatiiveilla, eikä suotta, onhan hän ampunut uransa ensimmäisessä kolmessa MM-ottelussaan jo huimat viisi maalia.

Kakon menoa on päässyt seuraamaan läheltä TPS:ää viimeiset kaksi kautta edustanut ruotsalainen Lucas Ekeståhl Jonsson. Färjestadiin siirtynyt puolustaja ei totisesti säästellyt kehusanojaan nuoresta suomalaisesta.

– Hänestä tulee iso tähti NHL:ään. Älkää yllättykö, jos hän voittaa sarjan parhaan pelaajan palkinnon siellä, Ekeståhl Jonsson latasi Expressenille.

– Hänen kykynsä pitää kiekkoa – se miten hänellä voi olla kolmesta neljään miestä kimpussa, mutta hän tulee silti tilanteesta kiekon kanssa ulos. Ja hänen kiekonkäsittelynsä, hän harjoittelee sitä jatkuvasti. Muutaman kerran kauden aikana hän harjoitteli aivan yksikseen pelkästään tekniikkaa ja laukausta. Hän pystyy dominoimaan pelejä aivan yksin, ruotsalainen jatkoi.

Ekeståhl Jonsson on pelannut moneen otteeseen Kakkoa vastaan harjoituksissa, eikä se selvästikään ole puolustajalle mieluisaa hommaa.

– Kuten sanoin, puolustajilla ei tule olemaan hauskaa, kun he yrittävät riistää kiekkoa häneltä. Hän on niin iso ja voimakas 18-vuotiaaksi, ex-TPS-pakki jatkoi.