Leijonat joutuu MM-kisoissa heti äärirajoille, otteluohjelma takaa kisoille unelma-alun – ”Tulosta tulee saada kolmesta ensimmäisestä pelistä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi pelaa jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa yhdessä Kanadan, USA:n, Saksan, Slovakian, Tanskan, Ranskan ja Iso-Britannian kanssa. Leijonien otteluohjelma on varsinkin alkuun erittäin haastava.

Avauspelissä Jukka Jalosen joukot kohtaavat perjantaina Kanadan. Tämän jälkeen vastassa ovat isäntämaa Slovakia ja USA. C Moren lähetyksissä studioisäntänä jälleen kerran työskentelevä Teemu Niikko on innoissaan otteluohjelmasta. Talla painetaan heti alusta alkaen pohjaan.

– Unelma-alku. Kisat lähtevä heti todella täysillä kierroksilla. Suomella on Kanadaa vastaan mahdollisuus tehdä hyvä tulos. Joukkueella on kuukausi takana yhteistä aikaa, kun Kanada saa sen sijaan vasta nyt joukkueensa kasaan. Myös aikaero vaikuttaa varmasti vielä. Suomella on hyvä mahdollisuus voittaa tämä peli, Niikko pohtii klo 17.15 alkavaa avausottelua SuomiKiekko-sivustolle.

Hänen mukaansa Suomen olisi hyvä raapia voitto jostain alkupään ottelusta, kun vain lohkon neljä parasta joukkuetta painelevat pudotuspeleihin.

– Toisena vastassa on kisaisäntä. Hallissa on todellinen hurmos ja luvassa ei ole missään nimessä helppo peli. Se on todella, todella vaikea.

– USA on suurempi suosikki kuin edellisinä vuosina. Ehkä jopa kaikkein kovin haaste Suomelle tässä alkulohkossa. Tulosta Suomen tulee saada kuitenkin kolmesta ensimmäisestä pelistä, tai muuten Tanskaa vastaan on liian kovat paineet neljännessä pelissä.

Niikon näkemyksen mukaan Leijonille ei ole luvassa niin sanotusti ”varmoja pisteitä” yhdessäkään ottelussa. Jääkiekon taso on noussut useassa maassa viime vuosina.

– Tuntuu vaikealta löytää pikkumaita enää. Suomi on hävinnyt muun muassa Ranskalle, Tanskalle… helppoja pelejä ei enää ole.

Yksi hieman eksoottisempi kiekkomaa Suomen lohkosta kuitenkin löytyy.

– Iso-Britannia on kisojen jokerikortti. Tosi kiva nähdä, mitä heidän jääkiekkonsa on. Kolme vuotta englannissa asuneena odotan innolla heidän otteitaan. CHL:n kotipeleissä brittiseurat ovat ottaneet yllätysvoittoja. Kyllä siellä se tietty kansanosa suhtautuu jääkiekkoon fanaattisesti, Niikko tietää.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen