Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläistä odottaa tukalat ajat tulevana kesänä, sillä joukkueen suurimpien tähtien Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin nykyiset sopimukset päättyvät heinäkuun 1. päivä.

The Athletic -lehden Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline uskookin, että erittäin suurella todennäköisyydellä venäläistähdet eivät ole solmimassa jatkoa Blue Jacketsin kanssa.

Portzline antoi Panarinin jatkamiselle viiden prosentin mahdollisuuden, kun taas Bobrovskin jatkaminen sai vain kahden prosentin mahdollisuuden.

Kokeneen toimittajan tietojen mukaan Bobrovski oli vaatinut jo viime kesänä Blue Jacketsia kauppaamaan hänet toiseen NHL-seuraan. Vaihtokauppaa ei kuitenkaan koskaan viimeistelty, koska Blue Jackets ei löytänyt Bobrovskin hyvin kapeista joukkuevaihtoehdoista sopivaa kauppakumppania.

NHL:ssä pyörii jo huhuja, että Bobrovski olisi jo valinnut ensi kauden osoitteeksi Florida Panthersin.

Portzline kuitenkin huomauttaa, että Blue Jackets tarjoaa vielä muodon vuoksi viimeisen sopimustarjouksen Bobrovskille. Blue Jacketsin etuna on se, että he ovat ainut joukkue, joka voi tarjota venäläisvahdille kahdeksanvuotista sopimusta. Muut NHL-seurat pystyvät tarjoamaan 31-vuotiaalle torjujalle maksimissaan seitsemän vuoden mittaisen paperin.

On olemassa myös mahdollisuus, että Blue Jackets solmii Bobrovskin kanssa kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen ja tämän jälkeen kauppaa venäläisen toiseen NHL-seuraan. Näin Blue Jackets voi saada ykkösvahdistaan edes jotain takaisin ennen kuin hänestä tulee vapaa pelaaja.