Kosicen pommilöydössä olikin kyse ainoastaan epäilystä – näin IIHF-pomo kommentoi

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkokansa järkyttyi tänään torstaina, kun Kosicesta areenan läheltä kerrottiin löytyneen pommi. Nyt on selvinnyt, että kyseessä ei ollutkaan varsinainen pommi vaan ainoastaan pommiepäily.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, joka kertoi, että areenan läheltä olevasta oikeustalosta löytyi vaarallinen räjähde. Tilanne sattui samaan aikaan Leijonien harjoitusten kanssa.

Leijonat.com haastatteli MM-kisojen media- ja viestintäpäällikkö Michaela Grendelovaa vaaratilanteesta, joka niin ikään kommentoi räjähteen löytyneen.

– Areenan kanssa samalta kadulta löytyi pommi. Mutta tilanne on ohi. Tässä ei ole siis vaaratilannetta, Grendelova kommentoi.

Erityisiin turvatoimiin jäähallissa ei kuitenkaan ollut syytä.

– Ei ole. Meillä on tarkka turvataso jo entuudestaan. Tämä ei muuta tilannetta.  Vaaratilanne on ohi – ei ole mitään syytä huoleen, Grendelova sanoi.

Lopulta selvisi, että pommia ei koskaan ollutkaan, vaan kyse oli virheellisestä tiedonkulusta. Oikeustalolla oli ainoastaan pommiepäily.

– Meille tiedotettiin, että siellä olisi pommi. Mutta se oli pelkkä epäily. Ei sen enempää, Grendelova vahvisti Leijonat.comille.