Kaapo Kakon dominoinnin salaisuus? Jukka Jalonen nostaa yllättävän vahvuuden: ”En olisi voinut tällaista kuvitella”

© Kuva: Getty Images

KOSICE. Leijonien Kaapo Kakon upea vire jaksaa ällistyttää MM-kisoissa. 

Nuori suomalaistaituri on iskenyt kahteen avauspeliin nyt yhteensä viisi maalia.

Määrä on melkoinen 18-vuotiaalta lupaukselta – sen myös Leijonien kokenut valmentaja Jukka Jalonen myöntää.
- En mä tällaista voinut kuvitella. Mutta kukapa olisi? Että hän näin ratkoo pelejä. Mutta on mukava olla joukkueessa, missä on näin hyvä pelaaja, Jalonen ällistelee.
Mistä huippuvire on peräisin? Jalonen nostaa esille kiinnostavan seikan – Kakon otteet pelkästään Leijonissa on tänä keväänä parantuneet peli peliltä ällistyttävällä tavalla.– Kyllä siihen oma aikansa meni. Kaapo ei ollut tehnyt neljässä viikossa yhtään maalia. Maalihanat aukesivat vasta täällä. – Tämä rytmitys on ollut erinomainen Kakolle. Hän sai paljon pelejä alle ja fyysistä harjoittelua ohessa. Sen jälkeen tuli vähän lepoa. Nyt hän on huippuiskussa sekä henkisesti että fyysisesti. Pelillisesti taidot tietää kaikki.Hyökkääjä on juonikkuudessaan pelaaja, jollaisia ei olla Suomessa liikaa nähty. Jalonen ei lähde määrittelemään rajoja lupaukselle.– Puolustamisen suhteen ja pienten asioiden suhteen riittää vielä työmaata. Mutta silloin kun Kaapo saa kiekon, hän on kohtuullisen hyvä pelaaja. Maailmassa ei montaa vastaavaa ole, Jalonen pohtii.

Kakko pystyy kiekon kanssa rytmittämään peliä maagisella tavalla. Se taito nousee esille myös Kosicessa.- Kun hänellä on musta lavassa, taivas on rajana!
 Jalonen kiteyttää.

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo