Naisten jääkiekossa mylvii oikein urakalla. Useampi tähtipelaaja päivitti sosiaaliseen mediaan kuvan, jossa he vaativat pohjoisamerikkalaiselle ammattilaiskiekolle sellaiset resurssit, jotka se ansaitsee. Kannanotossa on mukana on kovia nimiä, mm. tuore MM-hopeamitalisti Noora Räty.

– Rohkeassa lausunnossa on yli 200 naista – mukaan lukien Marie-Philip Poulin, Hilary Knight, Brianne Jenner ja Kendall Coyne-Schofield – jotka vaativat yhdessä uudistamista naisten ammattilaiskiekkoon, TSN:n Twitter-tilillä kirjoitettiin.

TSN Hockey

@TSNHockey
In a bold statement, more than 200 women - including Marie-Philip Poulin, Hilary Knight, Brianne Jenner & Kendall Coyne-Schofield - have banded together to call for an overhaul of women’s professional hockey.

More from @TSNBobMcKenzie: tsn.ca/1.1299658 #TSNHockey

Oheinen lausunto sisältää melkoisen kovaa tekstiä.

– Me emme pelaa ainoassakaan Pohjois-Amerikan ammattilaisliigassa tulevalla kaudella, ennen kuin saamme ammattilaiskiekon vaatimat ja ansaitsemat resurssit, vetoomuksen eräs lause kuuluu.

– Voimme edustaa erilaisia joukkueita, liigoja ja maita, mutta kollektiivisesti olemme yhtä, Räty lataa.

Pelaajat yhdessä haluavat taloudellisesti kestävän ammattilaissarjan. Nyt pelaajat eivät yllä riittävään toimeentuloon.

Naisten ammattilaiskiekossa on kuohunut viime aikoina muutenkin. Ammattilaissarja CWHL löi pillit pussiin aiemmin keväällä.