Liigassa talvella syvälle sukeltanut ja runkosarjassa viimeiseksi jäänyt Ässät tiedotti maanantaina kotisivuillaan useista pelaajasopimuksista.

Joukkueharjoitukset talvea 2019-20 varten aloittaneeseen joukkueeseen liittyivät uusina pelaajina Jakob Stenqvist, Simon Åkerström sekä Aleksi Matinmikko. Lisäksi hyökkääjät Sami Lähteenmäki (kuvassa) ja Lauri Kulmala ovat tehneet jatkosopimukset Ässien kanssa.

– Molemmat ruotsalaiset ovat pelanneet urallaan paljon. Ovat sen pelikulttuurin kasvatteja ja luonteissa on paljon asioita, jotka tukevat pelaavuutta. Molemmilla on iso mahdollisuus kasvaa huippupuolustajiksi. Heidän kehityksensä tiellä ei ole lasikattoa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

21-vuotias pakki Stenqvist siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella Allsvenskan-joukkue IF Björklövenistä. Hän on pelannut myös Ruotsin nuorisomaajoukkueissa, ja lisäksi puolustaja on 6. kierroksen NHL-varaus juhannukselta 2016.

Åkerström siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella, joka sisältää option kaudesta 2020-21. Myös hän pelasi IF Björklövenissä.