Suomalaiset aloittivat urakkansa AHL:n pudotuspeleissä – kevät alkoi täysin ”sairaalla” näytöksellä

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkoliiga AHL:n pudotuspelit pääsivät vauhtiin torstain vastaisena yönä yhdellä ottelulla. Kalle Kossilan edustama San Diego Gulls avasi kevään tosipelit 6-5-voitolla Antti Suomelan tähdittämästä San Jose Barracudasta.

Kamppailun käsikirjoitus oli täysin sekopäinen. Barracuda painoi 3-0-johtoon ensimmäisen kuuden minuutin aikana, mutta vielä avauserässä Gulls kampesi tasoihin. Joukkue iski kolme maalia reilussa kolmessa minuutissa.

Toisessa erässä San Jose meni taas johtoon, nyt kahden maalin erolla – ja vaan sen takia, että San Diego pääsi jälleen kerran kampeamaan tasoihin.

Jatkoerässä osat muuttuivat. Gulls ei johtanut peliä minuuttiakaan, mutta voitti. Anaheim Ducksissakin pelannut Kiefer Sherwood ampui joukkueelleen ensimmäisen kiinnityksen ottelussa, jossa kummatkin joukkueet vaihtoivat maalivahtia.

Suomalaisista Kossila jäi pisteittä, Suomela saalisti yhden syöttöpinnan.