NHL tiedotti: Venäläistähdelle koko ensi kauden mittainen pelikielto!

© Kuva: Getty Images

NHL on antanut venäläispuolustaja Slava Voinoville koko ensi kautta koskevan pelikiellon.

Toimittaja John Shannon kertoo Twitterissä, ettei venäläispuolustaja saa palata ensi kaudeksi NHL:ään. Pelikielto koskee kauden 2019-2020 runkosarjaa sekä pudotuspelejä. Kaudella 2020-21 hän on kuitenkin jälleen pelikelpoinen, mikäli hän käyttäytyy asiallisesti.

29-vuotias Voinov on kiekkoillut viimeisimpänä KHL:ssä, jossa hän edusti SKA Pietaria. Hän on kuitenkin ilmaissut haluavansa palata NHL:ään, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista.

Venäjän maajoukkueestakin tuttu puolustaja ajautui NHL:ssä ongelmiin kaudella 2014-15, kun hänen epäiltiin pahoinpidelleen vaimonsa, minkä seurauksena hän joutui vankilaan 90 päivän ajaksi. Voinov edusti tuolloin Los Angeles Kingsiä, joka omistaa yhä venäläisen NHL-pelaajaoikeudet.