NHL-megatähden kauppaaminen kesällä ei sittenkään pelkkää huhupuhetta? ”Seura on erittäin tyytymätön”

© Kuva: Getty Images
Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Pittsburgh Penguinsin suurimpiin megatähtiin Sidney Crosbyn kanssa yli vuosikymmenen ajan kuulunut Jevgeni Malkin on pyörinyt tänä keväänä tiheään siirtohuhuissa ensimmäistä kertaa urallaan.

Penguinsin seurajohto on Tribliven toimittaja Mark Maddenin mukaan ”erittäin tyytymätön” venäläissentterin tekemiseen päättyneellä kaudella huolimatta 68 runkosarjapeliin syntyneistä 72 (21+51) tehopisteestä.

Eniten seurajohtoa kismittää miehen surkea puolustuspelaaminen. 32-vuotiaan taiturin plusmiinus-saldo -25 oli päättyneellä kaudella koko joukkueen surkein. Lisäksi mies menetti kiekon 84 kertaa ja keräsi päälle 89 jäähyminuuttia – nämäkin eniten koko joukkueesta.

Ikääntyvä tähti iski lisäksi runkosarjassa vain 21 maalia, mikä on saanut Penguinsin GM Jim Rutherfordin pohtimaan tosissaan joukkueen pienimuotoisen jälleenrakentamisen aloittamista vielä, kun seuran 31-vuotias ykköstähti Crosby on uransa huipulla.

Seura haluaa välttää Chicagon ja Los Angelesin kohtalon

Myös Chicago Blackhawksin ja Los Angeles Kingsin esimerkit toimivat varoituksena Penguinsille – 2010-luvun dynastiajoukkueet ovat romahtaneet sarjan kärjestä kalliiden tähtiensä vanhetessa käsiin. Sama uhkaa nyt myös Penguinsia.

Malkinilla on sopimuksessaan siirrot kieltävä pykälä, joka yhdessä miehen iän kanssa aiheuttanee suurimman haasteen miehen siivoamiseksi toisaalle. Toisaalta venäläinen saattaisi olla kiinnostunut saamaan ensimmäistä kertaa urallaan todellisen ykkössentterin viitan harteilleen jossain toisaalla.

Toteutuessaan Malkinin treidi olisi joka tapauksessa kovin siirtopommi NHL:ssä vuosikausiin.

Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!