Leijonien mukana MM-kultaa vuonna 2011 Slovakiassa juhlinut 37-vuotias puolustaja Janne Niskala lopettaa uransa.

Viimeiset viisi kautta Rauman Lukkoa edustanut Niskala ilmoitti uran päättymisestä paikallislehti Länsi-Suomessa julkaisemassaan tekstissä, jossa mies kertoo jääkiekkoilijan ammatin olleen hänelle ”maailman paras ammatti” sekä kertaa hieman uransa tapahtumia.

Niskala edusti urallaan lukuisia eurooppalaisseuroja, minkä lisäksi mies teki reilun vuoden visiitin Pohjois-Amerikkaan saaden matkan aikana vyölleen myös kuusi NHL-ottelua Tampa Bay Lightningin paidassa.

Niskala aloitti ammattilaisuransa vuosituhannen vaihteen jälkeen Rauman Lukossa. Tämän jälkeen alkoi vuodet 2005-2014 kestänyt ulkomaankierros, joka vei tarkoista avaussyötöistään tunnetun puolustajan Sveitsiin, Ruotsiin, Yhdysvaltoihin sekä Venäjälle, jossa puolustaja ehti edustaa neljää eri joukkuetta ennen paluutaan Raumalle kaudeksi 2015-16.

Niskalan rooli Lukossa hiipui tällä kaudella saadessa vastuuta vain 44 runkosarjaottelussa. Puolustaja ei mahtunut enää loppukaudella raumalaisjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Lukon kausi päättyi Tapparalle Liigan puolivälierissä voitoin 0-4 kärsittyyn tappioon.

Voit lukea Niskalan julkaiseman lopettamisilmoituksen täältä.