Boston Bruins -vahti Tuukka Rask on päässyt NHL:ssä huimaan liitoon. Suomalaistähti oli parhaimmillaan Toronto Maple Leafs -sarjassa katkaisun aikaan, ja vire jatkuu myös Columbus Blue Jacketsia vastaan toisella kierroksella.

Rask torjui Bostonille 3-2-jatkoerävoiton ja ensimmäisen kiinnityksen. Avausosan kakkospalkittu venyi reilut 65 minuuttia kestäneessä koitoksessa pikkumustan tielle 20 kertaa.

Suomalaistorjuja teki voitolla seurahistoriaa. Rask on nyt kaikkien aikojen eniten pudotuspelien jatkoerävoittoja torjunut Bruins-vahti 11 kiinnityksellä. Meriitti on tietysti siinä mielessä kovaa valuuttaa, että se todistaa suomalaisen kupolin kestävyyden tiukimmissa mahdollisissa paikoissa.

StatsCentre

@StatsCentre
While he didn't see as much rubber as his counterpart in Gm1, the @NHLBruins win tonight moved Tuukka Rask into top spot on this franchise #StanleyCup Playoff list of sudden death success

Mainitsemisen arvoinen meriitti lienee sekin, että Rask on vasta 12:s maalivahti kautta NHL-historian, joka on pystynyt vähintään 40 pudotuspelivoittoon NHL:n alkuperäisten joukkueiden maalilla. Original six -joukkueisiin kuuluvat Bostonin lisäksi Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, NY Rangers ja Toronto Maple Leafs.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Tuukka Rask of the @NHLBruins is the 12th goaltender in NHL history to record 40+ career postseason wins with an Original Six franchise. #NHLStats #StanleyCup

Nämä kuusi laumaa ovat niitä, jotka kuuluivat NHL:ään 25 vuoden ajan kaudesta 1942–43 lähtien aina vuoden 1967 laajentumiseen saakka.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Yksi NHL:n haukutuimmista hankinnoista nousi joukkueensa sankariksi – katkaisi Columbuksen putken