Columbus Blue Jackets on päässyt NHL:n pudotuspeleissä huimaan iskuun. Se on kurmottanut runkosarjan ylivoimaista hallitsijaa Tampa Bay Lightningia jo kahdesti johtaen ykköskierroksen ottelusarjaa voitoin 2-0.

Lauantaiyönä roolia ottivat negatiivisessa valossa Tampan Nikita Kutsherov ja täysin erilaisessa näkökulmassa Columbuksen Matt Duchene. Yön ottelussa peräti tehot 1+3=4 kiskonut GM Jarmo Kekäläisen hankinta teki seurahistoriaa.

Yksikään pelaaja ei ole tehnyt joukkueessa noin montaa pinnaa yhdessä pudotuspeliottelussa. Aiemmin ennätystä pitivät hallussaan Artemi Panarin ja Zach Werenski lukemin 1+2=3. Rekordit olivat peräisin viime keväältä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matt Duchene collected 1-3—4 to establish a @BlueJacketsNHL record for most points in a postseason game.

He eclipsed the previous mark of three set by Artemi Panarin (1-2—3 in Game 1 of 2018 R1) and matched by Zach Werenski (1-2—3 in Game 2 of 2018 R1). #NHLStats #StanleyCup

Kekäläinen osotti nerokkuutensa Duchenen hommaamisella. Kanukki siirtyi sinitakkeihin vain noin puolisentoista kuukautta sitten.

Ottelusarjan voittojen ja kanadalaisen liekehdinnän perusteella tulee mieleen, että Kekäläistä saattaa tässä vaiheessa, jos ei naurattaa, niin ainakin hymyilyttää leveästi.

Vähintäänkin mielenkiintoinen ottelusarja jatkuu seuravaaksi kahdella Columbuksen kotipelillä ensi viikolla.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Tykki tekee tuhojaan NHL:ssä: Patrik Laine kovemmassa vireessä kuin aikoihin – joukkue ajautunut kriisiin

Mitä NHL:n dynastiassa tapahtuu? Koki jo toisen yllätystappion, suomalaispelaajalla tyly kohtalo