Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat olleet Pikkuleijonien näkökulmasta karmeaa tervanjuontia. Ensimmäisen, Kanadaa vastaan pelatun ottelun ensimmäisen puoliskon jälkeen Suomen korttitalo murtui totaalisesti.

Pikkuleijonat taipui vaahteranlehtipaitojen lisäksi Tsekille ja nolosti jopa Valko-Venäjälle. Päävalmentaja Mika Marttilan johtaman lauman panos puhuttaa luonnollisesti laajasti, mm. eri toimittajien keskuudessa.

Ilta-Sanomissa työskentelevä pitkän linjan toimittaja Vesa Rantanen suhtautuu Suomeen seuraavasti.

– Tämä U18 sooloilu pakottaa miettimään entistä kovemmin, että miten yksilöiden vahvempi valmentaminen tehdään niin, että pyhät joukkueelle pelaamisen periaatteet säilyvät.

– Nyt tämän joukkueen kohdalla ne, suomihokin tärkeimmät lainalaisuudet, ovat selvästi unohtuneet.

Vesa Rantanen

@vrantanen
Tämä U18 sooloilu pakottaa miettimään entistä kovemmin että miten yksilöiden vahvempi valmentaminen tehdään niin että pyhät joukkueelle pelaamisen periaatteet säilyvät. Nyt tämän joukkueen kohdalla ne, suomihokin tärkeimmät lainalaisuudet, ovat selvästi unohtuneet.

Rantanen ei ole toisen twiitinsä mukaan nähnyt hetkeen vastaavanlaista leijonalaumaa.

– En ole kuunaan nähnyt noin välinpitämätöntä ja ylimielistä leijonajoukkuetta. Materiaali todella laadukas, ei mitään kunnioitusta omaa joukkuetta kohtaan. Käsittämätöntä asennevammaa. Ei-suomalaista hokia.

Vesa Rantanen

@vrantanen
En ole kuunaan nähnyt noin välinpitämätöntä ja ylimielistä leijonajoukkuetta. Materiaali todella laadukas, ei mitään kunnioitusta omaa joukkuetta kohtaan. Käsittämätöntä asennevammaa. Ei-suomalaista hokia.

Turnauksen aikana on nähty se, ettei Marttila ole saanut Suomea vielä missään vaiheessa takaisin raiteilleen.

– Ja kaikesta näkee, ettei päävalmentajalla ole mitään otetta tuohon remmiin, Iltalehden Sasha Huttunen vastasi.

Suomi pelaa tiistaina puolivälieräpaikasta Sveitsin kanssa. Voitolla irtoaa paikka auringosta, tappio veisi katastrofaalisesti karsintaottelusarjaan.

LUE TURNAUKSEN TUOREIMMISTA MYÖS:
Hallitseva maailmanmestari Pikkuleijonat lähellä täydellistä katastrofia – näin joukkueessa kommentoitiin synkkää tarpomista: ”Ei ole sattumaa…”