Miltä se kuulostaa, että Liigan pistepörssin voi voittaa pelaaja, jonka edustama joukkue jää runkosarjaan?

Jos mieleesi tuli sana ”oudolta” tai vaikkapa ”harvinaiselta”, olet jäljillä.

Kun KooKoon Malte Strömwall on ennen viimeistä runkosarjaviikkoa pistepörssissä kakkosena messevällä saldolla 27+27=54, voi hän tehdä ehkä hieman kyseenalaista liigahistoriaa.

Kouvolalaisjoukkuehan ei pääse jatkoon, vaan se jää runkosarjaan. Edellisen kerran tällaista yhtälöä, että pelaaja voittaa runkosarjan, mutta samalla joukkue lähtee kesälomille jo runkosarjan jälkeen, on pääsarjassa todistettu kaudella 1987-88.

Tuolloin Esa Keskinen vei pistepörssin voiton, mutta hänen edustamansa TPS jäi rannalle. Kyseisellä kaudella jatkoon tosin pääsi vain neljä joukkuetta.

Lähimenneisyydessä on nähty toki sellaisia tapauksia, että pudotuspelien 1. kierrokselta aloittavan joukkueen pelaaja on vienyt sarjan pistepörssin voiton. Viimeisin esimerkki on kaudelta 2012-13 ja Juha-Pekka Haataja, jonka Kärpät aloitti jatkopelit avauskierrokselta.

Paria kautta aiemmin Jori Lehterä kuittasi pörssivoiton Tapparan päätyessä niin ikään 1. kierrokselle.

Koska nuo avauskierroksen ottelut ovat kuitenkin pudotuspelejä, on Keskinen tosiaankin edellinen runkosarjan pistepörssin voittaja, joka on jäänyt joukkueineen runkosarjaan.

Ruotsalaistykki Strömwall taistelee pörssivoitosta kiivaimmin yhdessä Kärppien Ville Leskisen (28+27=55), HPK:n Teemu Turusen (20+33=53) ja Tapparan Kristian Kuuselan (18+35=53) kanssa.

Maalipörssin ykkönen on Leskinen ennen Strömwallia, syöttöpörssin kärkikaksikon muodostavat HPK:n Petteri Nikkilä 37 napsullaan ja Kuusela.

Liigan runkosarja huipentuu ensi viikolla tiistain ja torstain kierroksiin.

Lähteet: liiga.fi, wikipedia.fi, Liigadatan Twitter-tili