Kanadalaisen televisiokanava TSN:n toimittaja Craig Button kasasi äskettäin tuoreen arvionsa ensi juhannuksen NHL:n varaustilaisuuden kuumimmista nimistä. Kärkikolmikon muodostavat vähemmän yllättäen jenkki Jack Hughes, TPS:n suurlupaus Kaapo Kakko ja venäläinen Vasili Podkolzin.

Pietarin SKA:n farmi- ja juniorijoukkueessa sekä Venäjän nuorisomaajoukkueissa tällä kaudella pelannut Podkolzin on Buttonin mukaan hyvin samankaltainen pelaaja kuin Kakkokin.

– Näillä kahdella pelaajalla on todella pieni ero. Kumpikin tarjoaa kokoa ja huippuluokan taitoa, Button kommentoi.

Suomalaisen asetelmien muuttumattomuus kuulostaa kieltämättä oudolta. Onhan Kakko pyyhkinyt näillä pelaajilla jäätä.

TPS-lupaus on voittanut vajaan vuoden aikana niin U20- kuin U18-maailmanmestaruuden ja esimerkiksi Liigan kolmessa pudotuspelissä hän on ollut turkulaisten kantavia voimia tehoin 2+1=3.

Buttonin analyysin näet kokonaisuudessaan tästä tai ohesta.

Gino Reda

@GinoRedaTSN
"He's the best scorer in the draft…he's an elite player. But will people overlook him because of his height, if so, it would be another mistake" - @CraigJButton

Meet Cole Caufield - a name you need to remember on #NHLDraft day.

@7ElevenCanada #ThatsHockey #TSNHockey

Tuoreimman arvion mukaan ykköskierroksella NHL:ään menisi myös Lukko-pakki Ville Heinola numerolla 22. Kakkoskierroksella varatut suomalaiset voisivat olla Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen (#57) ja USHL:ää pelaava suomalaisbrasilialainen hyökkääjä Marcus Kallionkieli pykälää alempana.