Suomalaistähti nolon NHL-tilaston ylivoimainen kärkinimi – turhautui pahasti: ”En jaksa enää puhua siitä”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen on ottanut viime aikojen esitysten takia NHL:n tehotilastossa miinuspörssin ylivoimaisen kärkitontin.

Ristolaisella on kertynyt tällä kaudella 66 otteluun karu miinuslukema -33, joka on peräti seitsemän enemmän kuin seuraavana olevalla Los Angeles Kingsin tähtipakilla Drew Doughtylla.

– On vain yksi suunta ja se on ylöspäin, Ristolainen tuhahti Buffalo Newsin haastattelussa keskiviikon tappio-ottelun jälkeen.

Ristolainen on pelannut NHL-urallaan 412 ottelua, joiden jälkeen hänen tehotilastonsa on karmaiseva -135. Kauden 2013-14 jälkeen laskettuna Ristolainen on miinustilaston ylivoimainen kärkinimi, kun seuraavalla on 42 miinusta vähemmän.

Ristolaisen puolustukseksi täytyy kuitenkin sanoa, että hän pelaa aina vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Myöskään se ei auta, että Sabres on kyntänyt syvällä koko suomalaispakin aikakauden ajan.

– Olemme puhuneet plus-miinus -tilastosta jo kuuden vuoden ajan, joten en jaksa enää puhua siitä. Minua ei kiinnosta miltä tilastot näyttävät. Lasken vain voitot, emmekä ole tehneet tarpeeksi hyvää työtä, jotta voittoja tulisi, Ristolainen sanoi.

Viime kaudella miinuspörssin ”voitti” Sabresin hyökkääjä Kyle Okposo, joka keräsi tylyn lukeman -34. Kokenut hyökkääjä pystyy samaistumaan Ristolaisen turhautumiseen.

– Tämä on todella rankka tilanne hänelle. Minulle kävi samalla tavalla viime kaudella. Se on hyvin rankkaa. Sen näkee, että tuo painaa häntä, mutta hän on iso osa joukkuettamme. Hän on vaikuttava pelaaja. Uskomme häneen ja me tulemme luottamaan häneen. Tiedämme, että hän vaatii itseltään paljon ja hän tekee todella paljon töitä. Hänen täytyy vain luottaa tekemiseensä, niin suunta muuttuu, Okposo rohkaisi.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…