Buffalo Sabres nosti torstaina superlupaus Victor Olofssonin NHL:n puolelle ja nuorukaiselle tarjottiin heti loistava paikka antaa näyttöjä.

23-vuotias ruotsalainen iskettiin heti ensimmäisissä harjoituksissaan Jack Eichelin ja Sam Reinhartin vierelle ykkösketjun vasempaan laitaan.

Olofsson on harvinainen tapaus NHL:ssä, sillä hänet varattiin vasta seitsemännellä kierroksella (181.).

Nuori ruotsalainen tunnetaan jäätävästä kudistaan, joten sen puolesta vertailut Winnipeg Jetsin suomalaistykkiin Patrik Laineeseen eivät ole välttämättä tuulesta temmattuja.

– Hänellä on paras laukaus, minkä olen elämässäni nähnyt. Aion todellakin tarjoilla kiekkoa hänelle, Sabresin ykkösvaraus Rasmus Dahlin ylisti Buffalo Newsille.

Olofssonin tulinen laukaus on kylvänyt tuhoa niin SHL:ssä, kuin myös AHL:ssä. SHL:ssä hyökkääjä teki viime kaudella 50 otteluun 27 maalia, kun taas tällä sesongilla AHL:ssä on nyt syntynyt 27 maalia.

Olofsson odottaa jo innolla ensi yönä tapahtuvaa NHL-debyyttiään.

– Tätä varten olen tehnyt töitä koko elämäni. Olen niin innoissani. Tiedän, että olen tarpeeksi hyvä pelaamaan NHL:ssä. Tämä kokemus auttaa minua ensi kautta varten, Olofsson hehkutti ensimmäisten harjoitusten jälkeen.