Ruotsalaisten ylivoimaa – NHL:n ”suomalaisjoukkueen” tähtipelaaja yltänyt lähes ainutlaatuiseen urotekoon

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin 25-vuotias laituri Viktor Arvidsson on ollut kuluvalla NHL-kaudella valtavan kovassa iskussa.

Ruotsalainen on sivunnut jo tässä vaiheessa runkosarjaa uransa parasta maalinoteerausta. Hyökkääjällä on nyt kasassa 31 häkkiä ja kaikkiaan 42 pinnaa. Arvidsson pystyi samaan maalimäärään toissa kaudella.

Tuon 30 maalin rajapyykin puhkaiseminen kahdesti on Nashvillen seurahistoriassa huiman kova temppu. Siihen on seurahistorian aikana pystynyt nimittäin vain yksi toinen pelaaja, hyökkääjän maanmies Filip Forsberg (2015-17).

Predsin kaikkien aikojen maalipörssin ykkönen runkosarjoista puhuttaessa on 210 häkin sentteri David Legwand. Jenkki ei pystynyt Preds-urallaan 30 maalin kausiin kertaakaan.

Ruotsalaisten onnistumiset harvoin miellyttävät suomalaisia. Nyt niin voisi kuitenkin kuvitella olevan, sillä Nashvillessa pelaavat sinivalkoisista Pekka Rinne, Juuse Saros, Miikka Salomäki ja Mikael Granlund.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…