Karu loppu kaudelle! Piste erotti Sportin Liigan jatkopaikoista – joukkue onnistui silti merkittävässä tavoitteessa: ”Todella hieno juttu”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

LAHTI. Sportin osalta liigakausi 2018-19 on päättynyt muutamia minuutteja sitten. Median eteen kävelee pelaaja, joka vaikuttaa toki pettyneeltä, mutta samaan aikaan realistilta. Erik Riskan (arkistokuvassa) olemuksesta on rivien välistä luettavissa ylpeys. Täysin ansaitusti.

– Ensinnäkin joukkueessa on paljon enemmän positiivisia kuin negatiivisia juttuja. Hyökkäyssuuntaan saimme hyviä onnistumisia. Puolustussuuntaan emme ehkä päässeet sille tasolle, että olisimme päässeet pleijareihin. Se on ihan fakta, kippari kertaa torstai-iltana, kun kausi on tullut tiensä päähän Lahdessa.

Sportin kausi päättyi 11:nteen sijaan ja vain pinnan päähän jatkopaikoista. Päätä ei silti laiteta puskaan.

– Olemme menneet eteenpäin. Oli kaksi tavoitetta: Kymppisija ja se, että putsaamme kotkalogoa. Olemme putsanneet sitä todella hyvin. Olemme saaneet kaupungin taakse, se on varsinkin minulle, puolivaasalaiselle todella hieno juttu.

Talven 60 ottelun jälkeen yhdellä ainoalla pisteellä karsiutuminen jatkosta kuulostaa raskaalta. Riska ei silti halua lähteä jossittelemaan.

– On tämä pettymys, kun emme päässeet jatkoon. Kaikkemme kyllä teimme. Toisaalta, kun runkosarjassa pelataan 60 peliä, niin se sija, mihin pääsimme, on aika rehellistä.

– Turha on jossitella.

Sportin ”pudotuspelit” jäivät yhteen. Torstain teema oli selvä: Voitolla jatkoon ja tappiolla laulukuoroon. Pelicans löi kesäloman alkutahdit jo ensiminuuteilla kiskomalla tulostaululle numerot 2-0.

– Alku oli vaikea, tai Pelicans oli hyvä. Pitää nostaa hattua kaverille. Meillä oli kaikki mahdollisuudet ottaa voitto, mutta emme vain pystyneet siihen.

Jännitystä ei ollut havaittavissa.

– Ei sillä tavalla. Totta kai tämä oli varmasti kauden tärkein peli. Pelicans tuli hyvin peliin, he pelasivat hyvin. Emme mekään päässeet omalle tasolle.

Vaasalaisjoukkue nähdään askissa seuraavan kerran ensi syksynä. Pelicans jatkaa taivaltaan torstaina HIFK:ta vastaan puolivälierissä.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS