Patrik Laine kruunasi historiallisen suomalaiskauden NHL:ssä – nousi samalla todellisten legendojen rinnalle upeassa tilastossa!

© Kuva: Getty Images

Pitkän maalittoman putkensa katkaissut Winnipeg Jetsin Patrik Laine rikkoi vihdoin 30 maalin rajapyykin NHL:ssä 20-vuotiaan iskettyä maalin 2-5-tappiossa Dallas Starsia vastaan.

Suomalaisittain Laineen maali tiesi sitä, että sinivalkoiset pelaajat ylsivät ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa neljän miehen voimin 30 maalin rajapyykkiin. Eurooppaalaisten alle 21-vuotiaiden pelaajien ennätyksen rikkonut Laine liittyi maalillaan Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon joukkoon tällä kaudella 30 maalia iskeneiden suomalaisten listalla.

Kolme suomalaista rikkoi 30 maalin rajapyykin viimeksi kaudella 2005–06, jolloin Teemu Selänne (40 maalia), Olli Jokinen (38) ja Jere Lehtinen (33) ylsivät saavutukseen. Sitä ennen temppu onnistui edellisen kerran kaudella 1988–89, tekijöinä Jari Kurri (44 maalia), Esa Tikkanen (31) ja Petri Skriko (30). Vuotta aiemmin samaan pystyivät Kurri (43), Mikko Mäkelä (36) ja Skriko (30).

Laineesta tuli samalla vasta historian neljäs pelaaja, joka on rikkonut 30 maalin rajan kolmesti ennen 21-vuotispäiväänsä. Aiemmin temppuun ylsivät Edmonton Oilersissa Wayne Gretzky (1979–82), Winnipeg Jetsissä Dale Hawerchuk (1981–84) sekä Los Angeles Kingsissä ja Oilersissa Jimmy Carson (1986–89).

Katso Laineen ennätysmaali alta: