Onkohan luvassa rumaa jälkeä? 19-vuotias tshekkivahti tekee Liiga-debyyttinsä vaikeassa paikassa

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa on nähty tällä kaudella runsaasti erinomaisia tshekkiläisiä maalivahtilupauksia. Pelicansin riveissä on ihastuttanut NHL-lupaus Jakub Skarek, kun taas Ilves hankki vähintään yhtä hyvän Lukas Dostalin kevään korvilla.

Tänään Liiga-debyyttinsä pelaa jälleen uusi tshekkivahti. Ässien A-junioreissa alkukauden tahkonnut Radek Haas on merkitty porilaisjoukkueen ykkösvahdiksi illan otteluun Sportia vastaan.

Haas on pelannut tällä kaudella 29 ottelua A-nuorten SM-liigassa. Noissa otteluissa hänen torjuntaprosenttinsa on ollut 89,3.

Tshekkivahti on heti avausottelussaan vaikeassa paikassa. Porilaiset vierailevat Vaasan Sportin kotihallissa, joka ei ole varsinkaan maalivahdeille helpoin paikka pelata. Lisäksi Sport hakee epätoivoisesti voittoja, sillä joukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.