NHL-kutsuu! Seurat taistelevat Ruotsin liigan supertähdestä – verrataan kaksinkertaiseen Stanley Cupin voittajaan

© Kuva: Getty Images

Ruotsin pääsarja SHL:n kuluvan kauden runkosarjan maalitilaston kakkosnimi Joakim Nygårdin ura jatkuu ensi kaudella rapakon takana.

NHL:n arvostettu sisäpiiritoimittaja Darren Dreger kertoo ainakin Ottawa Senatorsin ja Calgary Flamesin tavoittelevan tällä kaudella 52 ottelussa 21 maalia Färjestadille takonutta 26-vuotiasta huippunopeaa laitahyökkääjää riveihinsä.

Usean kauden ajan vakuuttavia maalimääriä Ruotsin pääsarjassa mättänyttä 180-senttistä Nygårdia verrataan pelaajatarkkailijoiden toimesta tämän maanmieheen Carl Hageliniin, joka kiekkoilee nykyisin Washington Capitalsin riveissä. Nygårdin fyysisyyden ja taitotason kerrotaan niin ikään riittävän NHL-kaukaloihin.

Nygårdin päätös joukkuevalinnan suhteen lienee vaikea: haluaako mies lähteä kamppailemaan pelipaikasta NHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvan Flamesin riveissä, vai hakeeko kypsällä iällä Pohjois-Amerikkaan tähyävä ruotsalainen kenties helpommin otettavissa olevaa pelipaikkaa liigan kellarikerroksen Senatorsista? Mustana hevosena tarjouskilpailuun saattaa liittyä myös Boston Bruins, jossa pelaa ensi kaudella Nygårdin pitkäaikainen tutkapari Oskar Steen.

Dregerin mukaan yksi asia on joka tapauksessa varmaa: Nygärd nähdään ensi kaudella NHL-jäillä.