TPS:n riveissä SM-kultaa kaudella 2009-10 voittanut maalivahti David Leggio on tehnyt Suomen vuoden jälkeen nimeä hyvin erikoisella tavalla.

Leggio kohautti kiekkokansaa AHL:ssä vuonna 2014, kun hän eliminoi vastustajan kaksi vastaan nolla -hyökkäyksen kaatamalla oman maalinsa kallelleen. Maalin kaataminen tarkoittaa sääntöjen mukaan rangaistuslaukausta, joka oli tässä tapauksessa paljon parempi vaihtoehto, kuin kahden pelaajan kohtaaminen läpiajossa.

Leggio toisti temppunsa myös DEL-sarjassa vuonna 2017.

AHL reagoi tempaukseen välittömästi muuttamalla sääntöjä siten, että maalinsa kaatanut maalivahti saa automaattisen pelirangaistuksen. Saksassa maalin kaatamisesta seuraa jatkossa automaattinen maali läpiajossa olleelle joukkueelle.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan myös NHL:ssä ollaan huolestuneita Leggion tempuista ja nyt sarjassa pohditaan sääntömuutosta.

– NHL on keskusteltu uudesta ”Leggio-säännöstä”. Tämä on kunnianosoitus maalivahti David Leggiolle, joka kaatoi mielummin maalinsa, kuin kohtasi kaksi vastustajan pelaajaa läpiajossa. NHL harkitsee tätä nyt tosissaan. Se on varmaa, että joku haluaa kokeilla tätä taktiikkaa vielä, Friedman sanoi.