Liigan puolivälierien tähdistökentät: TPS – HPK

© Kuva: Juha Tamminen
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Liigan puolivälierät ovat takanapäin, ja neljä jäljellä olevaa joukkuetta valmistautuvat jo pian alkaviin välieriin. Mitaleista tällä kaudella taistelevat Kärpät, Tappara, HPK ja HIFK.

SuomiKiekko-sivusto perkasi kaikki puolivälieräparit ja kokosi jokaisesta omat tähdistökenttänsä.

TPS – HPK

Maalivahti: Emil Larmi, HPK

Nuorten maailmanmestari voi parhaimpana päivänään torjua HPK:n Tapparaa vastaan välierissä ihan mihin vain. Sellaisista päivistä oli jo piirteitä puolivälierissä. Kerhon tekemisestä näkyy se, miten huiman suuri merkitys ykkösveskarilla joukkueelle on.

Vasen puolustaja: Arto Laatikainen, HPK

Kokeneen 38-vuotiaan kehäketun omanlainen rauhallisuus ja määrätietoisuus korostuvat keväällä ja suhteellisen nuoressa HPK:ssa. Laatikainen otti vain yhden takaiskun puolivälierissä tasakentällisin. Pisteisiin pystyvältä peruspakilta ei oikein enempää voi vaatia.

Oikea puolustaja: Petteri Nikkilä, HPK

Jo runkosarjassa huimat tehot 4+38=42 latonut Nikkilä jatkoi tehoiluaan myös puolivälierissä – 1+4=5. Monivaltainen ja peliä tietokonemaisesti lukeva pakki kellotti peliaikaa ”sekopäisesti” yli 25 minuuttia per matsi. Kertonee kaiken oleellisen pelaajan merkityksestä. Laatikaisen rinnalla Kerhon ykkösparissa luutinut Nikkilä on Larmin kanssa kenties tärkeimpiä palasia Kerhossa.

Vasen laitahyökkääjä: Kaapo Kakko, TPS

Juhannuksen mahdollinen NHL:n ykkösvaraus jätti askiin viimeisellä liigakaudellaan kaiken, mitä jätettävissä oli – TPS:n korpivaelluksesta huolimatta. Kakko yritti itse nostaa turkulaiset mukaan taistoon ja oli siinä onnistui vielä viidennessäkin pelissä. Kova näyte vasta teini-ikäiseltä keltanokalta.

Keskushyökkääjä: Robert Leino, HPK

Sentteri tehoili (1+5=6), sentteri oli nöyrä alaspäin (+5-1=+4) ja pelasipa sentteri yli 20 minuutin peliaikakeskiarvolla puolivälierissä. Mitähän muuta voi pudotuspeleissä vaatia?

Oikea laitahyökkääjä: Otto Nieminen, TPS

Kummassakin laidassa viihtyvä Nieminen hyökkäsi TPS:n kauden viimeisessä pelissä oikealla, joten hän käy tähän kategoriaan – ja niin käy näyttöjenkin perusteella. Pelicansiin siirtyvä hyökkääjä oli ahkera, tuottelias ja periksiantamaton. Kakon kanssa harvoja valopilkkuja ja peli-intoa väläytelleitä pelaajia.

LUE JUTTUSARJASTA MYÖS:
Liigan puolivälierien tähdistökentät: Kärpät – Ilves

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS