Aleksandr Ovetshkin pelaa jälleen maagista kautta. Hän on tätä menoa voittamassa uransa kahdeksannen NHL:n parhaan maalintekijän Rocket Richard Trophyn. Etumatkaa kakkosena olevaan Leon Draisaitliin on jo neljä maalia.

Venäläistähti kaunisteli maalisaldoaan viime yön ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan iskemällä kaksi osumaa. Samalla hän rikkoi 50 maalin arvostetun rajapyykin. Hän on yltänyt siihen urallaan jo kahdeksan kertaa.

Ainoastaan kaksi kiekkolegendaa on pystynyt ylittämään rajapyykin Ovetshkinia useammin: Wayne Gretzky ja Mike Bossy. Heistä kumpikin rikkoi rajapyykin yhdeksästi.

Suomalaisista 50 maalia ovat pystyneet pyssyttämään ainoastaan Jari Kurri ja Teemu Selänne, ja hekin huomattavasti Ovetshkinia harvemmin. Kurri teki sen neljä kertaa ja Selänne kolmesti.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
FIFTY. GOALS.

@Capitals captain @ovi8 reached the 50-goal mark for the eighth time in his NHL career. #NHLStats #WSHvsTBL
Alex Ovechkin of the @Capitals is the third player in NHL history to record eight or more 50-goal seasons – a list topped by Mike Bossy and Wayne Gretzky, who each had nine. records.nhl.com/records/skater… #NHLStats #WSHvsTBL