Aleksander Barkov uhkaa jo legendaarista suomalaista – rikkoi kolmantena huiman rajapyykin, pian kaikkien aikojen tehokkain?

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov oli myöhään lauantai-iltana taas huimassa iskussa, kun hän saalisti 4-3-voittoon päättyneessä Los Angeles Kings -pelissä tehot 0+3=3. Joukkueensa ykkössentteri nosti kauden pistesaldon historiallisen koviin lukemiin 30+51=81.

Suomalainen on vasta kolmas pelaaja kautta Panthers-historian, joka on pystynyt rikkomaan 80 pinnan rajan taalajäillä. Aiemmin tähän ovat pystyneet legendaarinen suomalaispelaaja Olli Jokinen kahdesti (kausina 2005-07) ja yhtä legendaarinen venäläinen Pavel Bure (1999-01).

Voisi kuvitella, että Barkovin panos miellyttää Panthers-leirissä enemmän kuin paljon. Suomalainen on nousemassa hiljalleen kaikkien aikojen Florida-pelaajaksi pisteiden valossa.

Sentterin koko uran saldo NHL:ssä on 130+200=330 ja sillä irtoaa Panthersin pistepörssin viides sija. Pistekärki kautta historian on Jokinen lukemin 188+231=419.

Aikaa sentterillä ennätyksen tekemiseen on. Suomalainen rustasi tammikuussa 2016 joukkueensa kanssa kuuden vuoden ja reilun 35 miljoonan dollarin sopimuksen. Kun tuo astui voimaan seuraavana syksynä, pitää pahvi keskushyökkääjän pantteripaidoissa kauteen 2021-22.

Floridan kaikkien aikojen pistepörssin löydät täältä.

LUE BARKOVISTA MYÖS:
Vasta viides suomalainen! Hurjavireinen Aleksander Barkov nousi mukaan uskomattomalle listalle

Hurjaa jälkeä! Aleksander Barkov laittoi ennätyksensä uuteen uskoon NHL:ssä

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…