20-vuotiaan NHL-taiturin ovela patenttiharhautus ällistyttää – ”Saa vastustajan kompuroimaan kuin baarin jälkeen”

Vasta toista kauttaan NHL:ssä pelaava Colorado Avalanchen puolustaja Sam Girard on luonut jo nyt mainetta nokkelalla patenttiharhautuksellaan.

178-senttinen kanadalainen tunnetaan jäätävän nopeasta pyörähdyksestään vastustajan siniviivalla, joka avaa hänelle yleensä rutkasti tilaa seuraavan ratkaisun tekemiseen.

– 20-vuotias Girard ei voi vielä laillisesti juoda alkoholia Yhdysvalloissa, mutta on ollut hetkiä, kun hänen pyörähdyksensä on saanut vastustajan kompuroimaan, kuin baarin jälkeen liian monen juoman jälkeen, The Athletic -lehden toimittaja Ryan Clark kuvaili nuoren pakin kikkaa.

Girardin vikkeläkinttuinen pelitoveri Tyson Jost on päässyt myös kyseisen harhautuksen uhriksi.

– Hän sellainen pieni poika pukukopissa, joka ei puhu sanaakaan englantia. Sitten jääharjoituksissa seuraava asia mitä tapahtui, niin olin puolitoista metriä hänen jäljessä, koska hän teki sen pyörähdyksen. Lensin vain laitaa päin, joka oli mielestäni hauskaa. Menin sen jälkeen hänen luokse ja sanoin, että ”todella hieno kikka!”, eikä hän tiennyt yhtään mitä juuri sanoin. Hän vain katsoi minua ilmeettömästi ja ajattelin, että ”okei”, Jost kertoi The Athletic -lehdelle.

Girardin mukaan harhautus on tullut luonnollisesti hänen arsenaaliinsa.

– Moni tyyppi kysyy minulta siitä, enkä osaa selittää miten teen sen. Se on vain luonnollista. Ei sitä voi opettaa. Voihan sitä ehkä harjoitella, mutta ei kukaan opettanut minulle sitä. Se tuli vain luonnollisesti, enkä koskaan harjoitellut sitä. Sillä saa paljon tilaa paineen alla, nuori Avalanche-pakki selosti.

Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon yllättyi, kun hän näki Girardin liikkeen ensimmäistä kertaa.

– Hän on niin hyvä siinä. Ensimmäisen kerran kun näin sen, se oli uskomatonta. Emme kukaan odottaneet sitä, mutta nyt olemme jo tottuneet siihen. Hän saa vieläkin vastustajat menemään siihen, ja kun hän saa vielä kehitettyä rannelaukaustaan… Jätkät alkavat varmasti aavistamaan sitä harhautusta ja se luo enemmän tilaa hänelle, MacKinnon sanoi.