AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersin Otto Koivula oli yöllä jälleen maagisessa iskussa edustamansa joukkueen 5-7-tappioon päättyneessä pelissä. Sarjan tulokashyökkääjä nakutti koitoksessa vakuuttavat kolme syöttöpinnaa.

Tehot 0+3 olivat merkittävät monenkin eri seikan takia. Ensinnäkin ne nostivat NY Islandersin juhannuksena 2016 nappaaman lupauksen piste- ja syöttöputken jo peräti neljään. Lisäksi tehoilu on osoittanut myös sen, että Koivula on ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa: Nyt kahdessa edellisessä pelissä kummassakin hyökkääjän tehotilastoon on merkattu lukema +3.

Komein fakta lienee se, että kauden 43 ottelussa tehot 13+19=32 iskenyt Isles-varaus on AHL:n tulokaspörssissä nyt jo viidentenä. Tehotilaston lukema +16 on myös viidenneksi paras, sarjan kaikki pelaajat huomioiden se riittää 13:nnelle sijalle.

Voisi kuvitella, että vielä viime kaudella Ilveksessä ihastuttanut hyökkääjä saattaisi olla NHL:n seuraava suomalaidebytantti. Hän on sinivalkoisten sisäisessä pörssissä kakkosena edellään yhä myös taalajäiden ensiesiintymistään odotteleva Charlotte Checkersin Aleksi Saarela (15+19=34).

LUE POHJOIS-AMERIKASSA PELAAVISTA SUOMALAISISTA LISÄÄ:
On se kova! NHL:n ”suomalaisyllättäjän” huikea vire jatkuu – vastustaja koki taas pettymyksen

Komeaa! Suomalaiset tehoilivat kovalla prosentilla, Miro Heiskanen kirkkaimpana tähtenä

Hurjaan vireeseen yltyneen supertähden tykki-ilta pudotti Mikko Rantasen NHL:n pistepörssin kakkospaikalta