Patrick Kane ei liiemmin esittelyjä kaipaa. NHL:n pistepörssissä kakkosena lukemin 33+49=82 keikkuva jenkki on ollut taas tälläkin kaudella pääasiassa erinomaisessa iskussa. Chicago Blackhawksin kolminkertainen Stanley Cup -voittaja on nyt päässyt jo historiallisen kovaan tikkiin.

Kun hän saalisti 3-6-tappioon päättyneessä Boston Bruins -pelissä yhden syöttöpinnan, kasvatti ykkösketjun laituri syöttöpisteputkensa jo ällistyttävästi 14 ottelun mittaiseksi.

Tuo on kautta seurahistorian pisin yhdessä Stan Mikitan (1967) kanssa. Nämä faktat osoittavat tietysti sen, että pistelinko on pelottavan kovassa kunnossa.

Kanen syöttöputki alkoi loppiaisena 6. tammikuuta. Tuosta lähtien hän on saalistanut jopa 21 syöttöä ja euraavassa pelissä voi syntyä jo ennätys.

NHL Public Relations

@PR_NHL
You can only hope to contain @88PKane.

He matched the longest assist streak in @NHLBlackhawks franchise history, set by Stan Mikita from Nov. 26 – Dec. 25, 1967 (14 GP). #NHLStats #CHIvsBOS

Chicagon sopii toivoa tulikuuman pelaajan vireen jatkuvan alkukeväästäkin. Joukkue on nimittäin hitusen pulassa, kun sillä on matkaa jatkopaikkaan neljä pinnaa. Chicagon orkesteri ei ole soinut ihan siinä vireessä, mihin mestaruuksiensa myötä yhden 2010-luvun dynastian kohdalla on aiemmin totuttu.