Jo kuuden pisteen päähän pudotuspeliviivasta karmeiden viime aikaisten esitystensä myötä valahtanut Anaheim Ducks joutuu tulemaan tulevat ajat toimeen ilman tähtimaalivahtiaan John Gibsonia.

Seura asetti keskiviikkoiltana 25-vuotiaan, niska- ja päävammasta kärsivän maalivahtinsa loukkaantuneiden listalle ilman tarkkaa tietoa paluuajankohdasta. Samalla Ducks ilmoitti siirtäneensä myös yhdeksän ottelua tällä kaudella pelanneen varamaalivahti Chad Johnsonin loukkaantuneiden listalle.

Vain kolme voittoa viimeisestä 22 ottelustaan napanneen joukkueen varsin lupaavasti alkanut kausi onkin kääntymässä viimeistään Gibsonin loukkaantumisen myötä todelliseksi pannukakuksi.

Alkukaudesta jopa suurimpana suosikkina NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon voittajaksi pidetyn Gibsonin loukkaantuminen saattaakin samalla tarkoittaa Ducksin viimeistenkin pudotuspelihaaveiden haihtumista savuna ilmaan.

Runkosarjan ensimmäisen kuukauden aikana kiekot sensaatiomaisella 93,8 prosentin varmuudella pysäyttäneen Gibsonin tilastot tältä kaudelta ovat 46 pelatun ottelun jälkeen nekin laskussa. Miehen torjuntaprosentti oli loukkaantumishetkellä 91,3. Päästettyjen maalien keskiarvo 2,93 ei sekään varsinaisesti mairittele yhtenä NHL:n parhaista maalivahdeista pidettyä yhdysvaltalaista.

Anaheim Ducks

@AnaheimDucks
Injury updates from Bob Murray:

John Gibson (head/back/neck) is improving, but he will he placed on IR.

Chad Johnson (head) will be placed on IR.