Näkökulma: Kehäraakin hankinta näytti Liigan surullisen tason

Vaasan Sport tiputti yllättävän uutisen torstaina solmimalla loppukauden kattavan sopimuksen jenkkipuolustaja Ryan Lannonin kanssa.

36-vuotiaan konkarin viime vuosien CV:seen kuuluu yksi kausi (2017-18) farmisarjan farmissa ECHL:ssä, kulunut kausi Ison-Britannian pääsarjassa pelaajavalmentajana sekä neljä pitkää vuotta (2013-17) eläkkeellä loikomista.

Miksi tällaisia miehiä raahataan Liigaan?

Sport menetti vähän aikaa sitten Colby Robakin sairastuvalle, joten uudelle hankinnalle tuli selkeä tarve. Tai no, tarve ja tarve. Seuran omasta juniorituotannosta ei ilmeisesti löytynyt kovempaa kaveria, kun 36-vuotias uransa jo kertaalleen lopettanut kehäraakki.

Sportin puolelta kuitenkin vakuutetaan, että kyseessä on ”huippukuntoinen” mies.

– Lannon on huippukunnossa oleva peruspakki, joka taistelee uhrautuvasti joukkueen eteen. Suurella sydämellä varustettu joukkuepelaaja tuo joukkueeseemme varmasti lisää johtajuutta ja kokemusta, mutta myös leveyttä ja taistelua pelipaikoista, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi tiedotteessa.

Suuri sydän ja kokemus on varmasti ne kaksi ainutta asiaa, joita Lannon tuo Vaasaan. Eli onko tämä se kaveri, joka kannattaa tuoda viemään peliaikaa joltain nuorelta Sport-puolustajalta? Vastauksen tähän voitte jo arvata.

Toivottavasti Lannon osoittaa allekirjoittaneen vääräksi, mutta tällä hetkellä miehen hankinta näyttää vain karua kuvaa Liigan tasosta.

Lauri Saastamoinen
Twitter: @LauriSaasta


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!