Helsingin Kallion tekojääradalla eli Brahen kentällä järjestetään lauantaina pipolätkäturnaus ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Tapahtuman taustalla oleva Save Pond Hockey ry on Liigan yhteistyökumppani ja järjestää vastaavia turnauksia eri puolilla Suomea.

Helsingin turnauksessa on tänä vuonna mukana ennätysmäärä, 32 joukkuetta, mutta suurin mielenkiinto kohdistunee samassa yhteydessä järjestettävään näytösotteluun, jossa nähdään melkoinen nimilista entisiä huippupelaajia Jari Kurrin ja Vjatsheslav Fetisovin johdolla pelaamassa hyvän asian puolesta.

Jäällä nähdään muun muassa Teppo Numminen, Niklas Hagman, Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Janne Ojanen, Sean Bergenheim sekä Naisleijonien olympiamitalistit Tiia Reima ja Emma Terho.

– Nimenomaan ulkojäät auttoivat minua unelmani saavuttamisessa. Vietin lapsuuteni käytännössä kaikki päiväni jopa lokakuusta huhtikuuhun Moskovan lampien ja jokien jäillä. Nykyään luistinten sijasta tarvittaisiin valitettavasti uima-asut. Mahtava päästä Helsinkiin pelaamaan ulkojäille yhteisen tärkeän asian puolesta, Fetisov toteaa Liigan nettisivulla julkaistussa tiedotteessa.

Näytösottelun avauskiekko pudotetaan kello 10. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Turnausten sponsori- ja osallistumismaksuista saatava tuotto käytetään ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.