Chicago Blackhawksin hyökkääjät Patrick Kane, Alex DeBrincat ja Jonathan Toews viilettävät tällä hetkellä seurahistorian mittapuulla sellaisessa vireessä, jota ei hetkeen ole nähty. Pelaajista jokainen on tällä hetkellä vähintään seitsemän ottelun pisteputkessa.

Edellisen kerran mikään Chicago-trio on yltänyt tälläiseen lähes 30 vuotta sitten kaudella 1989-90. Adam Creighton, Steve Larmer ja Denis Savard pystyivät tähän joulukuussa 1989.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrick Kane, Alex DeBrincat and Jonathan Toews of the @NHLBlackhawks extended their point streaks to 14, eight and seven games, respectively. #NHLStats #DETvsCHI

Ykköstrion Toews ja Kane kasvattivat putkiaan sunnuntai-maanantai-yönä seitsemään ja 14 peliin saldoilla 1+1, kakkosketjun DeBrincat puolestaan iski pinnoja kahdeksannessa pelissä putkeen syöttämällä peräti kolme maalia. Chicago kaatoi Detroit Red Wingsin numeroin 5-2.

Kolmikon vire voi nousta alkavan kevään aikana arvoon arvaamattomaan. Jos Chicago aloitti kautensa kenties haparoiden, niin viime aikoina vire on ollut pelottavan kova. Esimerkiksi 15 edellisessä pelissä se on jäänyt pisteittä vain neljästi.

Useiden Stanley Cup -mestaruuksien myötä NHL:n viime vuosien yhdeksi dynastiaksi noussut joukkue hakee paluuta pudotuspeleihin, sillä viime kaudella ne jäivät yllättäen haaveeksi. Blackhawksilla on nyt jatkopaikkaan matkaa neljä pinnaa.