Kun Edmonton Oilersin Leon Draisaitl iski yöllä kaksi maalia Chicago Blackhawksia vastaan, nosti saksalainen kauden maalimääränsä 31:een. Tuo 30 osuman rajapyykkiin yltäminen on pelaajalta henkilökohtaisesti todella kova suoritus, sillä siihen hän ei ole koskaan aiemmin pystynyt.

Eikä siihen kyllä ole pystynyt yksikään saksalainen aiemmin NHL:ssä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
With two goals already tonight, Leon Draisaitl has become the first German player in NHL history to record 30+ goals in a season.

Draisaitl (106) is one of three Germans with at least 100 career NHL goals, trailing only Marco Sturm (242) and Jochen Hecht (186). #NHLStats

Oilers-tähti on maansa pelaajien keskuudessa kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä taalajäillä. Hänellä osumia on kasassa nyt 106, kun kakkospaikalle yltää Jochen Hecht 186 rysällä. Piikkipaikalla keikkuu Marco Sturm – 242 maalia.

Mainittakoon, että tilastokärki iski parhaimmillaan 28 kihausta yhden kauden aikana.

Draisaitl on pelannut NHL:ssä ja öljypaidoissa kaudesta 2014-15 lähtien. Hänelle on kertynyt taalajäillä kaikki sarjapelit huomioiden kokemusta yhteensä 335 pelin verran tehoin 112+176=288.

Saksan jääkiekko on ollut viime vuosina kohtalaisessa nousukiidossa. Vuosi sitten maa otti Pyeongchangin talviolympialaisissa sensaatiomaisesti hopeaa ja olympiakullasta se oli vain minuuttien päässä.

U20-nuorissa maa puolestaan palasi pääsarjaan.