Legendaarisen Stanley Cup -voittaja Ville Niemisen alaisuudessa ensimmäistä kautta pelaava Lahden Pelicans on ollut liigakauden suurin yllättäjä. Edellisen kerran pisteettömien otteluiden tappioputkessa sarjanelonen on rypenyt viime vuoden marras-joulukuussa. Tuo kuuden pelin putki on myös viimeisin tappiokierre.

Nyt Pelicans on jokaisessa kuntopuntarissa (5 ottelua, 10, 15, 20, 25 ja 30) top-kolmessa. Sille ei tehty aikavälillä 18.12.-25.1. yhden ainoaa ylivoimamaalia vastustajien toimesta.

Yksi suurimpia salaisuuksia pelikaanin korkeaan liitoon on ollut joukkueen alakerta. Pelicans on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, kun oma reppu on pölissyt vain 102 kertaa.

Tämä ei voi olla sattumaa, sillä Niemisen ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan KeuPa HT koki Mestiksen runkosarjassa kaudella 2015-16 kolmanneksi vähiten takaiskuja.

Joukkueen sensaatiomaista liitoa kuvaa hyvin se, että esimerkiksi lauantaina Tallinnan pelissä Pelicansin alakerrassa luutivat sellaiset nimet kuin Aapo Ahola, Aleksi Ek, Santtu Kinnunen ja jutun kuvassa oleva Jarkko Pynnönen. Jos on joukkue yllättäjä, niin samaa voi todeta myös kvartetista.

Nelikon keski-ikä on alle parinkymmenen – tarkalleen ottaen 19,5.

– Kyllä hiljaiseksi vetää. Ahola on vetänyt viime vuonna yli-ikäisenä B-junioreiden SM-sarjaa. Kinnuselle ensimmäinen liigamaali, toissa kaudella B2:ssa, vuosi A-junioreissa, tulee tänne ja pelaa nyt Liigaa, Nieminen kehui Tallinnan pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, joka julkaistiin mm. joukkueen Youtube-kanavalla.

Ahola ja Ek eivät ole koskaan pukeneet maajoukkuepaitaa päälleen, Kinnunen ja Pynnönen ovat olleet mukana satunnaisesti.

– He eivät ole kuulleet tällaisesta leijonapolusta mitään. He eivät ole olleet edes samassa sateessa näiden leijonapelaajien kanssa. Sieltä he ovat tulleet jotain omaa reittiä Liigaan.

– Huikeita jätkiä. Tarinoita tarinoiden sisällä.

Sarjan nuorimman joukkueen (keskiarvoikä 26,02) luotsi on saanut ensimmäisellä liigakaudellaan jollain ihmeen tavalla suuresta osasta irti parhaat taitonsa tänä talvena. Tämän tekstin lisäksi tuon todeksi osoittaa mm. Hannes Björnisen ja Oliwer Kasken maajoukkuekutsut.

SANTTU KINNUNEN ON NHL-VARAUS – LUE SUOMIKIEKKO-SIVUSTON SYKSYINEN HAASTATTELU:
Aleksander Barkoville ja muille seuraa – onko tässä seuraava Floridan suomalaistähti? ”Kaukainen tavoite”