Suomen jääkiekkoilijat liitävät ikäluokkaan tai sukupuoleen katsomatta vahvassa myötäisessä. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi Japanin Obihirossa käytävissä MM-kisoissa siitä, mihin alle 20-vuotiaat maailmanmestarit Kanadassa jäivät.

Tyttöleijonat nimittäin eteni välieriin kaatamalla rakkaan vihollisen Ruotsin puolivälierässä. Voitto tuli mitä maukkaimmalla tavalla Elisa Holopaisen lyötyä pikkumustan uuniin jatkoerässä. Digitaalit pysähtyivät 3-2-numeroihin päättyneessä pelissä aikaan 65.34.

Suomi teki sinikeltaisia vastaan ”ruotsit”, kun se nousi tasoihin Nelli Laitisen osumalla vain pari minuuttia ennen päätöserän loppua. Se on tietysti maukkainta, että Ruotsi oli tarrannut jatkopaikkaan Holopaisen jäähyn aikana 2-1-ylivoimamaalillaan vain puolisen minuuttia aiemmin.

Välieräjoukkueen ensimmäinen osuma oli Sanni Rantalan käsialaa.

Ikäluokassa vain yhden pronssin ottaneen Suomen osalta pullat ovat uunissa oikein hyvin. Esimerkiksi pistepörssin kärki on sinivalkoista dominointia Holopaisen keikkuessa kärjessä (5+2=7), Viivi Vainikka komppaa kakkosena (1+4=5).

Tyttöleijonat kohtaa lauantaiaamun välierässä ikäluokan ykkösmaan Yhdysvallat. Toisen semifinaaliparin muodostavat Kanada sekä Venäjän ja Sveitsin välisen puolivälierän voittaja.