Olisitko arvannut? Huima läjä pelaajia pistänyt piste-ennätyksensä uusiksi Liigan yllättäjässä

© Kuva: Juha Tamminen

Edes keskiviikkoinen 2-6-kotitappio Kärpille ei vähennä Pelicansin maagisen kauden temppujen arvoa yhtään. Joukkue on sarjataulukossa jopa neljäntenä, ja ainakin tällä hetkellä se on marssimassa vahvasti kohti puolivälieriä.

Liigakauden kirkkaimman yllättäjän suurimmat salaisuudet menestykseen ovat olleet loistava alakerta sekä ihmeellisesti liekkeihin roihahtaneet ”mustat hevoset”. Pelicans on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja (108) ja lisäksi jopa kuusi pelaajaa on laittanut piste-ennätyksensä uusiksi.

He ovat maajoukkueeseen nimetyt Oliwer Kaski saldolla 12+23=35 (vanha ennätys 16) ja Hannes Björninen lukemin 11+14=25 (24) sekä Taavi Vartiainen pistein 8+8=16 (15), maaleja hienosti mättänyt Niko Kivelä tehoin 12+2=14 (2), Severi Lahtinen saldolla 2+9=11 (4) ja Artturi Toivola pistein 5+2=7 (4).

Se on tietysti sanomattakin selvää, että ennakko-odotusten mukaan haastajana kauteen lähteneestä joukkueesta kyseinen temppu on kovaa valuuttaa.

Lahtelaisten kova viikko jatkuu perjantaina HPK:ta ja lauantaina Tapparaa vastaan.