Suomi on nuorten maailmanmestari vuosimallia 2019.

Upea voitto varmistui sunnuntaiyönä, kun Nuoret Leijonat kaatoi USA:n tiukan trillerin jälkeen maalein 3-2.

Ottelu oli melkoinen trilleri: Suomi marssi pelissä jo kahden maalin karkumatkalle Jesse Ylösen ja Otto Latvalan maaleilla. USA nousi kolmannessa erässä kuitenkin väkisin tasoihin.

Pelin ratkaisu nähtiin vasta aivan kolmannen erän loppuhetkillä, kun nuori Kaapo Kakko survoi pelin voittomaalin. 17-vuotiaan megalupauksen voittomaali syntyi vain minuutti ja 26 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Nuorten Leijonien suurin sankari löytyi tolppien välistä. Ukko-Pekka Luukkonen piti joukkuettaan pystyssä pitkin kamppailua. Nuori NHL-lupaus otti varsinkin avauserässä monta upeaa venytystä.

Voitto on maukas. Suomi ei ole koskaan vielö juhlinut MM-kultaa Pohjois-Amerikassa pelatuissa kisoissa. Nuorten Leijonien edellinen MM-kulta on kotikisoista 2016.