Melkoinen seppä! Dallasin pakkilupaus Miro Heiskanen kaikkien aikojen tilaston kärkeen – legendakin kalpenee

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin tulokaspakki Miro Heiskanen, 19, on saanut NHL-uralleen komean alun. Kun suomalaisen edustama joukkue on pelannut runkosarjasta nyt puolet eli 41 ottelua, näyttävät tulevaisuuden suurlupauksen pisteet lukemia 9+10=19.

Tuo saldo on Dallasin seurahistoriassa ällistyttävän kova ”teini-ikäisistä” pakeista, eli alle parikymppisistä puolustajista puhuttaessa.

Kukaan puolustaja ei ole nimittäin pystynyt takomaan Starsin tai sitä edeltäneen Minnesota North Starsin historiassa noin kovia pinnoja ennen 20-vuotispäiviään.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin lähimmät uhkaajat ovat Doug Hicks (6+12=18), sekä legendaarinen, noin 1 200 NHL-ottelun Derian Hatcher (8+4=12). Heiskasen paikka tilaston kärjessä on luonnollisesti taattu ainakin joksikin aikaa.

Suomalainen paukutti viime yönä 5-4-voittoon päättyneessä New Jersey Devils -kamppailussa kaksi häkkiä, joista etenkin jälkimmäinen oli luokkaa ällistyttävä. Syötön voittomaaliin tarjoili aloitusvoiton ottanut maanmies Roope Hintz.

Ottelun ykköstähden osumista ensimmäinen näytti tältä.