Montreal Canadiens on ollut esimerkiksi Toronto Maple Leafsin kanssa yksi NHL:n kauden värikkäimmistä yllätyksistä – ainakin, jos on tuijottaminen joukkueen viimeistelytaitoa. Habs toki on tehnyt maaleja 12:nneksi eniten (148), joka ei ehkä kuulosta mitenkään erityiseltä.

Seuraava fakta on kuitenkin perinteikkään joukkueen kohdalla sitäkin hienompi fakta. Joukkueen maalipörssin kärjet ovat jutun kuvassa oleva Brendan Gallagher (19), Detroit Red Wingsistä ja Vegas Golden Knightista saapunut Tomas Tatar (16) sekä Arizona Coyotesista tullut Max Domi (15) 49 pelatun ottelun jälkeen.

Edellisen kerran Canadiensin uudet hankinnat ovat tehneet vähintään 15 maalia kauden 50 ensimmäisessä ottelussa kaudella 1992-93. He olivat Edmonton Oilersista silloin saapunut Vincent Damphousse ja Minnesota North Starsissa apukapteeninkin natsoja kantanut Brian Bellows.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Canadiens goals leaders through 49 GP:
19 - @BGALLY17
16 - @TomasTatar90
15 - @max_domi

The last time the @CanadiensMTL had two new players each score 15+ goals in the first 50 games of a season was 1992-93 (Vincent Damphousse and Brian Bellows). #NHLStats

Ainakin nyt, noin puolenvälin krouvissa on helppoa todeta, että Habs on onnistunut tuloksentekijöiden hankkimisessa hienosti. Montreal on Atlantin divisioonassa neljäntenä, joskin vain pinnan päässä kakkossijasta.