Patrik Laineen, 20, uran alku NHL:ssä on ollut yksi kovimmista koko sarjassa, jos mietitään kovan tuloksenteon ääretöntä tasaisuutta – olkoonkin, että tämä sesonki on ollut suomalaiselle ehkä haastavampi pitkien kuivien putkien takia. Nyt ne kannattanee kuitenkin unohtaa.

Maalitykki nimittäin rikkoi niistäkin huolimatta jo 25 maalin rajan viime yönä osuttuaan Anaheim Ducksia vastaan kertaalleen. Jets-hyökkääjä liittyi tuolla onnistumisella harvinaiseen joukkoon.

Laineella on nyt siis kasassa kolme vähintään 25 osuman kautta ennen 21-vuotispäiviään, ja se on NHL:ssä historiallisen kovaa valuuttaa. Vaikka lukema on sinänsä pieni (3), on helppoa todeta, ettei tuollaiseen alkuun todellakaan pysty moni.

Vastaavaan ovat yltäneet mm. sellaiset legendat kuin Wayne Gretzky kausina 1979-82 ja Ilja Kovaltshuk sesongeilla 2001-04.

StatsCentre

@StatsCentre
Mired in a goal scoring slump, Patrik Laine's marker for the @NHLJets today was his 25th of 2018-19 nonetheless. It also put him into this impressive company with some legendary names

Laineen tehot ovat tällä kaudella 25+8=33. Hän on paras maalintekijä joukkueessa, joka keikkuu Keskisen divisioonan kärjessä.

LUE MYÖS:
Taas! NHL:n tulikuuma konkari maalasi jälleen – parempaan on pystynyt vain kaksi

Video: Patrik Laineen maaliton putki poikki – ”Syöttö ei edes ollut hyvä”